به گزارش میلکان، بمناسبت روز ملی غار پاک، برنامه پاکسازی غار غدیر، زیستگاه جکوی انگشت برگی کرمانشاه با شعار « حفاظت مشارکتی کلید حفظ و احیای غارها » که نگاه ویژه ای به استفاده از ظرفیت جوامع محلی و گروه های مردم نهاد در احیای غارها دارد برگزار شد.
ثریا قربانی معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در پیامی به مناسبت فرا رسیدن دوم مهر ماه روز ملی «غار پاک» گفت: غارها نقش بسزایی در تامین منابع آبهای زیر زمینی دارند، با مطالعه غارها میتوانیم سطح منابع آبهای زیر زمینی را بسنجیم و اینکه در چه وضعیتی قرار دارند و در آینده به چه صورت خواهند بود.
وی افزود: غارها از جمله زیستگاههای منحصر به فردی هستند که زیستمندان آن با شرایط خاص زیستگاه سازگار شده و به تبع آن از ارزش اکولوژیکی بالایی برخوردارند.
قربانی در خصوص غارهای استان گفت: دو غار مهم استان یکی غار پراو و دیگری غار قوری قلعه می باشد که این دو غار به عنوان اثر طبیعی ملی ثبت شده اند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان در پایان خاطر نشان کرد: غارهای کوچک فراوانی در استان قرار دارد که غار غدیر، غار واقع شده در محور سنقر و کلیایی دارای یک گونه اندمیک منحصر بفرد در دنیاست که در استان کرمانشاه ثبت جهانی نیز شده است.