• امروز : دوشنبه - ۲۹ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 17 February - 2025
2
عضو هیئت رئیسه خانه صنعت و معدن ایران در گفت‌وگو با میلکان:

اجازه رشد به تولیدنمی‌دهند/اقتصادکشوردست واسطه‌گران است

  • کد خبر : 45401
  • 02 بهمن 1403 - 2:44
اجازه رشد به تولیدنمی‌دهند/اقتصادکشوردست واسطه‌گران است

رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه بیان داشت: شعار امسال هم همچون یک دهه گذشته حول محور تولید، اشتغال و مشارکت مردم بود، ولی متاسفانه می‌بینیم هر سال که می‌گذرد این حمایت‌ها کمتر و وضعیت بدتر می‌شود. مهندس جهانبخش شُکری در گفت و گو با خبرنگار میلکان، با تاکید بر اینکه امسال بدترین سال […]

رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه بیان داشت: شعار امسال هم همچون یک دهه گذشته حول محور تولید، اشتغال و مشارکت مردم بود، ولی متاسفانه می‌بینیم هر سال که می‌گذرد این حمایت‌ها کمتر و وضعیت بدتر می‌شود.
مهندس جهانبخش شُکری در گفت و گو با خبرنگار میلکان، با تاکید بر اینکه امسال بدترین سال تولید کشور بود بیان داشت: هرچند که می‌دانند توسعه و رشد اقتصادی همراه با اشتغال پایدار ایجاد می‌شود، در شعار هم به تولید خیلی اهمیت ‌داده می‌شود.، ولی در عمل می‌بینیم که واسطه‌گرها را چاق می‌کنند و قدرت می‌دهند.
رئیس هیئت مدیره گروه شُکری خاطرنشان ساخت: برای تولیدکنندگانی که علاوه بر تامین نیازهای کشور صادرات و ارز آوری دارند هر روز قوانین دست و پاگیر می‌گذارند.
رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه تعهد ارزی را یکی از مشکلات پیش روی تولید کنندگانی دانست که صادرات انجام می‌دهند و گفت: تولید کنندگان دیگر صادرات چندانی نسبت به سال‌های گذشته ندارند که این به ضرر کشور، دولت و حاکمیت است. تولید کننده به خاطر تامین هزینه‌ها ارز حاصل از صادرات را برگردانده، سرمایه‌گذاری می‌کند و به نیروی کار، هزینه‌های جانبی و توسعه کارخانه می‌رسد .
این تولید کننده برتر کشور افزود: قانونی ابلاغ کردند که به موجب آن هر کس می‌تواند صادرات انجام بدهد، همین امر سبب شد که دلال‌ها کارت‌های اجاره‌ای را جمع کرده، کالاها را از کارخانه‌جات خریداری و صادر ‌کنند. این صادرات کنندگان چون شناسنامه دار نیستند هیچ تعهد ارزی نیز انجام نمی‌شود. باید ترتیبی اتخاذ شود که شرایط را برای صادرات تولید کنندگان فراهم کنند و ارز حاصل از صادرات را به نرخ روز از تولید کننده بگیرند.
شُکری تخصیص ارز ارزان برای واردات را یکی از مشکلات عمده برشمرد و تصریح کرد: برای این مشکل راهکارهایی وجود دارد، ولی به دلیل وجود رانت پشت‌این موضوع و اینکه قدرت رانت‌خوارها زیاد است اتفاقی برای حل این مشکل نمی‌افتد.
عضو هیئت رئیسه خانه صنعت و معدن ایران اظهارداشت: دولت ارز تولید کننده را می‌گیرد و با نرخ ارزان‌تر به وارد کننده می‌دهد تا کالا وارد کند؛ این نابودی تولید است. در جریان تحریم‌ها برخی واردکنندگان را آنقدر چاق و بزرگ کرده‌اند که برایشان اعتبار بین‌المللی ایجاد شده و دیگر نمی‌توانند جلوی آنها را بگیرند به طوریکه اگر جلوی آنها را بگیرند واردات قطع می‌شود. اینها بخشی از ارزهای ارزانی که برای واردات دریافت می‌کنند را خارج از کشور پس انداز یا سرمایه‌گذاری می‌کنند و بخش دیگری را به صورت کالایی وارد می‌کنند که درصد کمی از این کالاها را به صورت دولتی توزیع می‌کنند و مابقی کالا به همان قیمت ارز آزاد به دست مردم می‌رسد.
شُکری با تاکید بر اینکه اقتصاد کشور ما دست واسطه گران است و تمام تصمیم گیری‌ها را آنها برای اقتصاد انجام می‌دهند تصریح کرد: آنها ضد تولید هستند و اجازه رشد را به تولید نمی‌دهند. اگر امروز به این افراد ارز وارداتی ندهند وارداتی صورت نخواهد گرفت چون آنها اعتبار کسب کرده‌اند. دیگر به اعتبار دولت‌ها کالا وارد نمی‌شود بلکه به اعتبار آنها کالا وارد می‌شود. یکی از معضلات بزرگی که در زمان دولت احمدی نژاد رونق گرفت دادن این ارزهای ارزان قیمت به وارد کنندگان کالا بود. بهتر است به جای اینکه ارز ارزان به یک نفر بدهید تا واردات کند یارانه را به مردم بدهید تا مستقیم دست مردم برسد. با این کار اختلاس و رانت کاهش پیدا خواهد کرد. همین حالا هم مردم کالای خود را در بازار با ارز آزاد تهیه می‌کنند.
رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه اظهارداشت: تولید کننده‌های واقعی در حالی که شرایط برای تولید فراهم نیست و از ۹ ماه ابتدایی امسال تنها ۳ ماه آن را توانسته‌اند تولید کنند با قیمت دستوری، تعهد ارزی، قطعی برق و گاز، باید مالیات، تامین اجتماعی، بازپرداخت تسهیلات بانکی، حقوق و دستمزد، هزینه‌های جانبی و… را پرداخت کنند.
رئیس هیئت مدیره گروه شُکری با بیان اینکه فقط زورشان به تولید و صنعت رسیده است خاطرنشان ساخت: وزیر نیرو اعلام کرده است که از سال آینده به واحدهای تولیدی برق نمی‌دهیم. بعد انتظار دارید که کشور توسعه پیدا کند. توقع داریم که جوانان ما مهاجرت نکنند. ما تا زمانی که اقتصاد دستوری داشته باشیم تمام این مشکلات و معضلات را خواهیم داشت. باید دولتمردان فکری برای این مسئله داشته باشند.
عضو هیئت رئیسه خانه صنعت و معدن ایران گفت: واحدهای تولیدی کشور زمانی از صندوق ذخیره ارزی ارز گرفته و واحدهایی را راه اندازی کرده‌اند. تولید کنندگان سالهای ۹۴ به بعد با ارزهای ۲ تا۴ هزار تومانی که از صندوق توسعه ملی دریافت کرده‌اند ماشین‌آلات و خط تولید وارد کرده‌اند. حالا برای بازپرداخت باید با ارز بالای ۶۰ هزار تومان پرداخت کنند. تولید کنندگان تصور این را نمی‌کردند که ارز به این اندازه رشد پیدا کند. حالا هم تولید کننده نمی‌تواند این مبالغ را بازگرداند مگر اینکه به ریال تبدیل کنند. ماشین‌ها سالی ۱۰ درصد استهلاک دارند همه تولید کنندگان حاضرند ماشین آلاتی که با همان دلارها وارد کرده‌اند را بدهند. اگر قیمت ارز این سال‌ها چند ده برابر شده است باعث آن نه تولید کنندگان بلکه اشتباهات سیاسی و سیاستگذاری‌های خارجی ما بوده است. تحریم‌ها و همه فشارها روی تولید کننده است. اگر چنین پیش برود نابودی تولید کنندگان را می‌بینیم. اگر بخواهند به این شکل ارز را پس بگیرند ۹۰ درصد از واحدهای بزرگ که ارز گرفته‌اند کاملا ورشکسته می‌شوند.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=45401

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.