• امروز : پنج شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 25 April - 2024
2
در نشست مشترک روسای دادگستری و سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تاکید شد؛

پیشگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در عرصه کشاورزی

  • کد خبر : 9974
  • 02 اردیبهشت 1399 - 8:02
پیشگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در عرصه کشاورزی

نشست مشترک روسای دادگستری و سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با محوریت پیشگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز در عرصه کشاورزی حضور مسئولین دادگستری و سازمان جهاد کشاورزی در محل سالن جلسات دادگستری برگزار شد. در این نشست رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه با اشاره به اهمیت قوانین حفظ کاربری اراضی گفت: نمی بایست […]

نشست مشترک روسای دادگستری و سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با محوریت پیشگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز در عرصه کشاورزی حضور مسئولین دادگستری و سازمان جهاد کشاورزی در محل سالن جلسات دادگستری برگزار شد.
در این نشست رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه با اشاره به اهمیت قوانین حفظ کاربری اراضی گفت: نمی بایست اداره جامعه را پر هزینه کنیم و منظور از پرهزینه کردن فضای جامعه همین موضوع تغییر کاربری اراضی است که بیش از ۱۵۰۰ پرونده در محاکم قضایی تشکیل شده است ، لذا شایسته آن است پیش از اقدام متخلفین برای ساخت و ساز ها، ماموران این عرصه مانع از شکل گیری ساخت و سازها شوند.
دکترتوسلی زاده کار در عرصه امور اراضی را هزینه بر توصیف کرد و افزود : برخوردهای قهریه در راستای حفظ کاربری اراضی گرچه بازدارنده است ،اما قطعا تبعاتی نیز دارد .
وی بهترین راه کاهش ساخت و ساز های غیر مجاز را فرهنگ سازی و ممانعت از شکل گیری ساخت و سازها در همان بدو امر دانست و افزود : این مهم قطعا اثرات سودمندی نسبت به وضع موجود خواهد داشت.
وی روند اجرای قوانین و تخریب های صورت گرفته را مطلوب توصیف کرد و گفت : سازمان جهاد کشاورزی در این راستا بدون اغماض عمل کرده است و فعالیت های این سازمان قابل تقدیر است .
رئیس کل دادگستری فرهنگ سازی و گفتمان با مردم را راهکار مناسب پیشگیری از ساخت و سازها به حساب آورد و افزود : در میان مردم بودن ،آموزش و فرهنگ سازی با رویکرد گفتمان موثر ،از جمله اموری است که می بایست به صورت جدی برای جلوگیری از تخریب منابع ملی در نظر گرفته شود .
وی قانون خوب را قانونی به حساب آورد که اجرای آن برای مردم سهل باشد .
دکترتوسلی زاده سپس از تمامی دستگاههای مرتبط درخواست کرد نهایت همکاری را با سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه داشته باشند .
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه نظارت های بعد از تخریب های صورت گرفته طی فروردین ماه سال جاری را مهم برشمرد و افزود : موضوع نظارت ها پس از اجرای این مهم ، حائز اهمیت است و شورای حفظ کاربری اراضی از این پس به صورت جدی به موضوع ورود خواهد کرد.
در ابتدای این جلسه مهندس نوربخش حاتمی با اشاره به برنامه های سازمان در حوزه برخورد با ساخت و سازهای غیر مجاز گفت: از ابتدای سال ۸۶ تا سال ۹۸ ،یک هزار و ۵۱۰ تغییر کاربری در سطح شهر کرمانشاه داشته ایم و باتوجه به اینکه ۳۳ درصد اراضی استان در شهر کرمانشاه واقع است ،بیشتر تغییر کاربری های صورت گرفته در سطح استان مربوط به کرمانشاه است.
وی افزود : جذابیت های موجود در شهر کرمانشاه شامل محورهای مواصلاتی متعدد ، قرار داشتن ۲۴۰ هزار هکتار از اراضی در حاشیه شهر ،باعث افزایش تغییر کاربری بیشتر در کرمانشاه بعنوان یک کلان شهر شده است .
مهندس حاتمی سپس با اشاره به مشکلات ساختاری و اداری امور اراضی گفت : علی رغم مشکلات موجود شامل کمبود نیروی انسانی متخصص ،تجهیزات و ماشین آلات تخریب ،خوشبختانه شاهد کاهش میزان تغییر کاربری ها طی سنوات اخیر بوده ایم.
وی سپس به ارائه گزارشی از میزان تغییر کاربری های صورت گرفته طی سال ۸۶ الی ۹۸ به تفکیک سال اشاره کرد و گفت : طی سال ۹۹ میزان تخریب های صورت گرفته در شهر کرمانشاه ۱۵۲ مورد بوده است که در نوع خود بی سابقه است.
مهندس حاتمی سپس به موانع و مشکلات موجود بر سر راه اجرای قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها پرداخت و گفت: کمبود نیروی رسمی متخصص، کمبود اکیپ های گشت، کمبود بودجه تخریب ساخت و سازها، نبود ماشین آلات تخریب ، نداشتن حکم ضابط قضایی، کمبود نیروی حقوقی، تناقض در تفاسیر رای در محاکم قضایی و نبود وحدت رویه در این خصوص و … از جمله مشکلات موجود بر سر راه اجرای مطلوب قانون حفظ کاربری اراضی است.
وی آنگاه به ضرورت برگزاری نشست های مشترک بین مسئولین دادگستری و سازمان جهاد کشاورزی به صورت ۶ ماه یکبار جهت بررسی مسائل و مشکلات قوانین حفظ کاربری اشاره کرد و افزود : این نشست ها بستر مناسب اجرای قانون را مهیا خواهد کرد.
مهندس حاتمی در ادامه به موضوع احداث گلخانه ها و فروش مجتمع های گلخانه ای پرداخت و افزود: برای جلوگیری از قطعه قطعه شدن اراضی، قوانین مبتلا به احداث گلخانه ها را با جدیت پیگیری خواهیم کرد و اجازه نخواهیم داد، اراضی زراعی استان توسط دلالان دستخوش تغییر کاربری شود.
وی بیشترین تخریب های صورت گرفته در سطح شهر کرمانشاه را شامل مناطق الهیار خانی ،میاندربند و سراب نیلوفر دانست و گفت : برای کاهش ساخت و سازها و اجرای قانون نیازمند همکاری نهاد های خدمت رسان شامل ادارت برق ،آب و گاز نیز هستیم.
وی در پایان از همراهی دادگستری، نیروی انتظامی، شهرداری و راهداری برای اجرای قانون حفظ کاربری اراضی تقدیر و تشکر کرد

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=9974

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.