• امروز : سه شنبه - ۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 23 April - 2024
2
برنامه‌های راهبردی 1400 دانشگاه صنعتی کرمانشاه؛

جذب رشته‌های مورد نیاز توسعه کرمانشاه

  • کد خبر : 6751
  • 01 خرداد 1398 - 7:27
جذب رشته‌های  مورد نیاز توسعه کرمانشاه

نسیم جهانی- میلکان رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه بیان داشت: در راستای طرح و برنامه راهبردی ۱۴۰۰ دانشگاه صنعتی کرمانشاه اقدامات مهم و اساسی برای اعتلای صنعت و روابط بین الملل استان در دست بررسی دارد. به گزارش خبرنگار میلکان آنلاین، علی اکبر اختری در نشست خبری که با رسانه‎های استان کرمانشاه داشت در خصوص این […]

نسیم جهانی- میلکان
رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه بیان داشت: در راستای طرح و برنامه راهبردی ۱۴۰۰ دانشگاه صنعتی کرمانشاه اقدامات مهم و اساسی برای اعتلای صنعت و روابط بین الملل استان در دست بررسی دارد.
به گزارش خبرنگار میلکان آنلاین، علی اکبر اختری در نشست خبری که با رسانه‎های استان کرمانشاه داشت در خصوص این طرح گفت: در برنامه ای تحت عنوان برنامه راهبردی۱۴۰۰ دانشگاه به اجرای طرح های آموزشی در سطح دانشگاه از جمله پذیرش هیئت علمی و دانشجو در برخی از گرایش‌ها و رشته های جدید اقدام کرده است. در این طرح تا سال ۱۴۰۰ پذیرش ۷۵ هیئت علمی و ۲هزار و۴۰۰ نفر کادر اجرایی و خدماتی در دستور کار دانشگاه قرار دارد.
وی تصریح کرد: در اواخر سال گذشته مذاکراتی با اقلیم کردستان نه در زمینه پذیرش دانشجو بلکه به صورت دوره­های کوتاه مدت، همایش های مشترک و خدمات مهندسی و پژوهشی انجام داده‌ایم که فعالیتی مناسب برای ارتقای دانشگاه و با هدف اصلی ایجاد اشتغال و کارآفرینی در میان فارغ‌التحصیلان دانشگاه می باشد.
اختری ادامه داد: در راستای اهداف بلند مدت دانشگاه و به لحاظ ساختاری برنامه‌ای راهبردی از سال ۱۳۸۶ با دانشگاه رازی طرح کرده ایم که کم ترین هم پوشانی را با این دانشگاه داشته باشد، از جمله راه اندازی رشته راه آهن غرب و ساخت این طرح می باشد که مسیری مهم و حیاتی در ایجاد ارتباط با خارج از ایران تا سواحل مدیترانه می باشد، به ویژه که تحریم های دریایی محدودیت هایی را در این زمینه شکل داده‌است این مسیر ارتباطی می‌تواند برای استان ما شروع توسعه یافتگی و راه ایجاد اشتغال باشد. به همین خاطر طی این توافق با دانشگاه رازی، دانشگاه صنعتی رشته راه آهن و تمام پکیج های آن را در دستور کار خود قرار داده است.
وی در باره مرتبه و جایگاه علمی دانشگاه خاطر نشان کرد: دانشگاه صنعتی کرمانشاه سرانه پژوهشی بالایی نزدیک به ۲٫۳ دارد که در مقایسه با دانشگاه های عالی کشور شرایط خوب و آینده‌ای روشن را خواهد داشت و این شرایط نشان دهنده‌ی ارتقای سطح پژوهشی اعضای هیئت علمی دانشگاه و همچنین توانمندی دانشجویان و پژوهشگران تحصیلات تکمیلی دانشگاه می باشد.
وی افزود: متاسفانه در سطح کشورآموزش عالی دانشگاه با صنعت ارتباط تنگاتنگی نداشته­ در حالیکه در سال های اخیراساتید دانشگاه صنعتی در طرح ها و پروژه های دانشگاه های مهم دنیا از جمله دانشگاه منچستر شرکت کرده و سهیم بوده­اند و این را می توان نشان دهنده وجود ارتباط و تقاضای دانش و صنعت در سطح جهانی دانست در حالیکه این تقاضا در سطح کشور وجود ندارد. بنابراین یکی از طرح­های دانشگاه برقراری ارتباط با حوزه‌های صنعتی استان از جمله ذوب آهن بیستون و سیمان غرب می­باشد که طی این توافق ها حوزه­های طرف قرارداد با طرح نیاز خود، می توانند از متخصصین این دانشگاه بدون پرداخت دستمزد استفاده کرده و در صورت رضایت آنها را به کار بگیرند، این طرح می تواند ایجاد ارتباط بین عرضه و تقاضا را شکل داده و فارغ التحصیلان توانمند دانشگاه را نیز جذب بازار کار کند.
وی در ادامه گفت: درزمینه ارتباط علمی دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی با دانشگاه های خارج از کشور باید گفت که با توجه به عدم پذیرش دانشگاه در مقطع دکتری در حال حاضر طی برنامه ها و توافق نامه هایی با دانشگاه های لهستان و ایتالیا به تعریف پایان نامه­های مشترک دانشجویان ارشد با این دانشگاه­ها پرداخته ایم و امیدواریم راهی برای گسترش ارتباطات با دانشگاه های بین المللی و بورس دانشجویان مقطع ارشد و در آینده با پذیرش مقطع دکتری در دانشگاه ایجاد شود. همینطور یکی از طرح­هایی که در دسترس است حمایت پایان نامه­های دانشجویان ارشد توسط صنایع و مراکز صنعتی است که می­تواند به جذب دانشجویان کمک کند.
اختری گفت: دانشجویان فارغ التحصیل زیادی از این دانشگاه توانسته اند با تکیه بر علم و فن خود پروژه ها و فعالیت های مهمی در سطح استان و کشور انجام دهند که این خود نشان دهنده ی اعتلای سطح علمی دانشجویان و خودساخته بودن آن ها می باشد. همینطور با برنامه هایی که در حوزه های مختلف توسط این دانشجویان به ویژه دانشجویان رشته IT طراحی شده اند راهی برای ایجاد اشتغال در سطح تخصصی شکل گرفته است و حتی در حال حاضر یک شرکت دانش بنیان با همکاری پارک علم و فناوری توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه با به کارگیری دانشجویان راه اندازی شده است.
اختری با بیان اینکه در حال حاضر تنها۴۲ مورد شرکت های دانش بنیان در کرمانشاه فعالیت می‌کند در حالیکه ظرفیت ۱۰۰ شرکت تا سال ۹۸ برای استان تعریف شده است افزود: این شرکت‌ها با به کارگیری ایده‌های دانشجویان توانمند سطح استان توانسته اند اقدامات منحصر به فرد و محصولات با تکنولوژی بالا را ارائه بدهند که راهی برای پیشرفت صنعت استان و به کارگیری دانشجویان توانمند می باشد.همینطور جشنواره‌های استارتاپ یا ایده شو­ها نیز یک بار در سال در سطح دانشگاه برگزار می­شوند که دانشجویان دانشگاه با شرکت در همایشات و کارگاه های شرکت های دانش بنیان و استارتاپی به ارتقا و رشد ایده هایشان از این طریق می پردازند، که امیدواریم این مراکز در آینده نزدیک با بهبود شرایط اقتصادی کشور به وضعیت مطلوب تری برای پذیرش دانشجویان توانمند و پیشرفت صنعت استان منجر شود.
وی در پایان درباره مشکلات دانشگاه گفت: اصلی ترین مشکل دانشگاه صنعتی کمبود خوابگاه می‌باشد و دانشجویان مجبور به استفاده از خوابگاه‌های خودگردان هستند در حالیکه در سال های ۹۵ و ۹۶ که سال های تمدید قانون پنجم خوابگاه می باشد در آن ممنوعیت استفاده از خوابگاه های خودگردان مطرح شد اما از طرفی که این خوابگاه ها مناسب نیستند دانشجو با وجود پرداخت ۹ تا ۱۰ درصدی شهریه توسط خود دانشگاه بین ۳۰۰ تا۴۰۰ هزار تومان بابت شهریه خوابگاه پرداخت می کند که این در دستور کار دانشگاه های دولتی نیست بنابراین از خیرین محترم خواهشمندیم تا در این زمینه اقدامات مناسب و خیر خواهانه انجام دهند.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=6751

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.