• امروز : سه شنبه - ۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 23 April - 2024
2
در عصر شعر کوردی وارین :

موسسه‌ی فرهنگی، ادبی کوردی “وارین کرماشان” رسما کار خود را آغاز کرد

  • کد خبر : 5008
  • 22 آبان 1397 - 5:43

موسسه‌ی فرهنگی، ادبی “وارین کرماشان” با برگزاری اولین عصر شعر کوردی رسما کار خود در را روز یکشنبه ۲۰آبان سالن برنامه های فرهنگی جانبی نمایشگاه کتاب کرمانشاه، آغاز کرد. به گزارش پایگاه خبری میلکان آنلاین ، این موسسه اولین وتنها موسسه ی رسمی و مجوزدار مرکز استان و شهر کرمانشاه است که  جهت ارتقا و […]

موسسه‌ی فرهنگی، ادبی “وارین کرماشان” با برگزاری اولین عصر شعر کوردی رسما کار خود در را روز یکشنبه ۲۰آبان سالن برنامه های فرهنگی جانبی نمایشگاه کتاب کرمانشاه، آغاز کرد.

به گزارش پایگاه خبری میلکان آنلاین ، این موسسه اولین وتنها موسسه ی رسمی و مجوزدار مرکز استان و شهر کرمانشاه است که  جهت ارتقا و اعتلای زبان و ادبیات کوردی فعالیت خود را آغاز کرده است.

در این مراسم مدیرکل محترم اداره فرهنگ وارشاد استان کرمانشاه ضمن سخنرانی به زبان کوردی به دو نکته مهم اشاره کرد و گفت:  دیدگاه‌هایی که می خواهند زبان کوردی را قدیمی ومنسوخ جلوه بدهند نه تنها غیرعلمی و غیرمنطقی اند بلکه فاقداعتبارند .

حجت الاسلام  رحیم جعفری با تاکید بر اینکه ازنگاه های افراطی در حوزه فرهنگ کوردی که مبلغ خط مشی خاصی است به شدت پرهیز شود یادآور شد:اهتمام کامل باید روی مسئله فرهنگ و ادبیات کرمانشاه گذاشته شود تا شاهد رشد و شکوفایی هرچه بیشتر آن باشیم و نیاز است از حواشی بپرهیزیم.

معاونت فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه نیز این اداره را حامی زبان وادبیات کوردی است دانست و اظهار داشت: دراین حوزه جای یک موسسه ی قوی و شناسنامه دار خالی بود که خوشبختانه این مهم به تحقق پیوست.

پریسا محمدی در ادامه بیان داشت: نیاز است در این زمینه کار بیشتری جهت رشد و اعتلای فرهنگی صورت بگیرد.

محمد آشنا عباس منش از اعضای هیئت موسس، موسسه‌ی فرهنگی، ادبی وارین کرماشان بر لزوم آموزش رسم‌الخط کوردی معیار و مورد تایید مراکز علمی و دانشگاهی تاکید کرد و خاطر نشان ساخت: برگزاری کلاس‌های آموزش رسم الخط ، کارگاه شعر و داستان نویسی کوردی از برنامه های موسسه وارین می باشد.

این مراسم با استقبال پرشور و گسترده از سوی شاعران کورد روبرو شد،  و از همه ی گویش های موجود در استان چندین شاعر به عنوان نماینده حضور داشتند.

نکته قابل توجه این مراسم حضور پررنگ بانوان شاعر بود . ایران علی‌کرمی، مهوش سلیمانپور، سمیه صفری، مهری اکبری، سارا مرادی، خدیجه پناهی و مهناز مرادی بانوان شاعری بودند که به زبان کردی اقدام به شعر خوانی کردند.

امین شیرزادی، آرش افضلی، فواد مظفری، قاسم ارژنگ، پیمان جسری، علی سهامی، نادرزنگیشه ای، فرزادصفره، مجتبی کارخواهی، پژمان آقایی، سعیدامینی، کیومرث بلده، رضاجمشیدی، علی نظری جلالوندی، سجادعزیزی، مهدی شریفی، عادل اعظمی، جمیل مرادی، رحمان محمدی و آوای ماهیدشتی شاعرانی بودند که در این مراسم به اشعارشان را خواندند.

حضور پژوهشگران و شاعرانی چون آرش افضلی، قاسم ارژنگ، آکو جلیلیان، رضا موزونی ، علی سهامی  و جلیل آهنگرنژاد دراین مراسم از اهمیت این قشر فرهیخته به این موضوع حکایت داشت و شعرخوانی دختران نوجوان پریسا نجفی، ثناقادری و لاوین جمشیدی شور مورد توجه مدعوین قرار گرفت.

موسسه ی فرهنگی ، ادبی  وارین کرماشان

دکتر محمد آشنا عباس منش ، محسن ملکی، مهوش سلیمانپور، جمیل مرادی، فرزاد صفره، سمیرا زمانی منفرد، فواد مظفری، اردشیرموسوی  اعضای هیئت مدیره موسسه وارین کرماشان می باشند.

 

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=5008

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.