• امروز : جمعه - ۱۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 29 March - 2024
3

پای آرد و نان به دادسرا باز شد

  • کد خبر : 4056
  • 24 شهریور 1397 - 5:54

نگار حسینی – گروه خبر وضعیت کیفی نان، گلایه های گاه و بی گاه عمومی نسبت به کیفیت آن و بالاخره تشکیل چند فقره پرونده مبنی بر ارتکاب تخلف به عدم رعایت استانداردها و بهداشت در نگهداری گندم و تولید آرد پای نان را هم به دادسرا باز کرد.در جهت احترام و اکرام مطالبات عمومی […]

نگار حسینی – گروه خبر
وضعیت کیفی نان، گلایه های گاه و بی گاه عمومی نسبت به کیفیت آن و بالاخره تشکیل چند فقره پرونده مبنی بر ارتکاب تخلف به عدم رعایت استانداردها و بهداشت در نگهداری گندم و تولید آرد پای نان را هم به دادسرا باز کرد.در جهت احترام و اکرام مطالبات عمومی نشست معاون دادستان دادسرای عمومی و انقلاب کرمانشاه، حراست اداره غله و بازرگانی استان و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با محوریت طرح مشکلات آرد و نان برگزار شد.
در این نشست معاون دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه اظهار داشت: نظر به تشکیل چند فقره پرونده در خصوص وضعیت کیفی گندم و آرد و متعاقبا در نتیجه بازدید از خبازیها و توضیحات معاونت غذا و دارو وضعیت آرد و نان تا حدودی جای نگرانی دارد.
کرمی گفت: آن طور که پیداست در نگهداری گندم استانداردهای لازم به لحاظ به کارگیری نیروی انسانی و امکانات رعایت نمیشود واین جای پیگیری دارد چون نان سالم مهمترین دغدغه عموم مردم بوده و هست.
وی افزود: این نشست به منظور هم اندیشی و در نهایت استنتاج مصوباتی پیرامون نظارت بر گندم و آرد و نان برای ایفاد ضمانت اجرایی و قانونی در برخورد با متخلفان است.
کرمی با بیان اینکه پیشگیری بر مقابله ارجحیت دارد تصریح کرد: هدف ما از این هم اندیشی تشکیل تیمی کارآمد برای نظارت است که با فعالیت خود مانع از تحقق هرگونه بزه در این بستر شود.
دادیار معاون دادستان عمومی و انقلاب دادسرای کرمانشاه نیز ادامه داد: سال گذشته پرونده ای با موضوع تخلفات سیلوها به دادسرا ارجاع شد که در بررسی های به عمل آمده مشخص گردید تعدادی از سیلوهای نگهداری، گندم هایشان آلوده به مواد شیمیایی، میکروبی و کپک زدگی است لذا جهت کسب اطمینان از گندم ها برای آزمایش نمونه گیری شد که در نتیجه کپک زدگی و عدم قابلیت استفاده آن حتی برای دام محرز گردید.
حق نظری اظهار داشت:متعاقب این پرونده گزارشات دیگری مبنی بر آلودگی میکروبی گندم در سیلوهای یکی از کارخانه ها به دادسرا ارجاع شد که پس از احراز این وضعیت پلمب شد هچنین طی روزهای اخیر نیز دادسرا گزارش دیگری مبنی بر ارسال محموله ای ۴۰۰ کیسه ای به یکی از شهرستان های کرمانشاه داشت که در نتیجه نمونه گیری مشخص شد آرد آن کهنه و آلوده به عوامل میکروبی بوده است.
وی افزود: این وضعیت بیانگر ضعف در امر نظارت است و به نظر می رسد حجم این مشکل متوجه فقدان یا عدم حضور مستمر یک فرد کارشناس به عنوان ناظر فنی است.
نماینده معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه هم گفت:وظیفه ذاتی سازمان غذا و دارو صدور مجوز فعالیت برای واحدها و کنترل و نظارت مستمر بر فعالیت آنهاست.
عبدالرضا فرجاد اظهارداشت: معاونت غذا و دارو پیش از صدور مجوز استانداردهای لازم و الزامات بهداشتی واحدهای متقاضی را بررسی و بعد مجوز صادر می کند سپس به صورت مستمر آنها را مورد بازرسی قرار می دهد.
فرجاد تصریح کرد: ممکن است در حین کار واحد ها عدم انطباقاتی در بحث استانداردها داشته باشند اما این دلیل بر کوتاهی معاونت غذا و دارو و دست اندرکاران آن نیست، در زمان بازرسی همکاران بنده اگر متوجه عدم انطباق یا تخلفی شده اند آن را قطعا پیگیری کرده اند.
معاون مدیریت نظارت بر مواد غذایی با بیان اینکه نظارت ما مستمر است اما دائم نیست، گفت: طبق قانون نظارت بر آرد از سیلو تا تولید بر عهده ماست اما پیشگیری وظیفه ما نیست.
در ادامه حق نظری مطلب دیگری را عنوان کرد و اظهار داشت: بررسی ها نشان میدهد که سیلوهای کرمانشاه تا شش ماه قابلیت نگهداری گندم را دارند اما گزارشات رسیده حاکی از این است که تعدادی از سیلوها گندم یک تا دو سال را هم نگهداری کرده اند!
فرجاد در این رابطه پاسخ داد: سیکل نگهداری گندم با ما نیست که تذکر بدهیم، مسولیت سیلوها و کیفیت نگهداری گندم و نظارت ماهیانه بر واحدهای تولید آرد وظیفه ماست.
وی در خصوص موضوع ناظر فنی نیز توضیح داد: طبق قانون بایستی یک نفر توسط کارفرما یا متقاضی به معاونت غذا و دارو برای این کار معرفی شود در این رابطه وظیفه غذا و دارو تایید صلاحیت کارشناس فنی است و باید پاسخگو باشد لذا به هر سیلویی که پروانه کار داده ایم باید یک کارشناس فنی داشته باشد.
بنا برآنچه در این نشست به شور گذاشته شد ناخواسته و سهوی قصوراتی در بخش نگهداری گندم و تولید آرد وجود دارد که بر کیفیت نان موثر است بنابراین در این هم اندیشی مصوب شد که؛ کلیه سیلوها موظف‌اند تحت نظارت معاونت غذا و دارو مسول فنی داشته باشند، هر سیلویی که آهنی است بیش از شش ماه قابلیت نگهداری گندم را ندارد پس از زمان ورود گندم به سیلوها باید نظارت شود و قبل از شروع به فاسد شدن گندم به سیلو اعلام گردد که حق نگهداری آن را ندارد و اگر اقدام مقتضی توسط سیلودار انجام نشد مراتب به مراجع قضایی ارجاع شود، تمام سیلوها حتما باید مجهز به آزمایشگاه باشند، حداقل ماهیانه به صورت مستمر و بر سیلوها نظارت و از گندم ها جهت تعیین سلامت نمونه گیری شود، اداره غله و بازرگانی حق ندارد با سیلویی که آزمایشگاه و مسول فنی ندارد قرارداد ببندد در غیر این صورت مدیر عامل آن باید پاسخگوی مراجع قضایی باشد، حتی الامکان نظارت به صورت سرزده و بدون هماهنگی باشد و ورود، نگهداری و خروج گندم باید با نظارت و تایید مسول فنی باشد.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=4056

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.