• امروز : پنج شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 25 April - 2024
2
گزارش میلکان از آزارهایی جنسیتی در خیابان؛

امان از دست دست ها…

  • کد خبر : 3670
  • 11 مرداد 1397 - 8:11

نگار حسینی- گروه اجتماعی حتی اگر خصمانه به حریم نازکت تجاوز شد و دستی از پس زشتی نادانی و دنائت چهارستون تنت را لرزاند هیس! فریاد نزن…آخر مرد است دیگر دست خودش نیست دلش می خواهد… حرف از دست های آلوده می زنم همان دستانی که به حکم ذهنی هرز با گستاخی حصار حجب و […]

نگار حسینی- گروه اجتماعی

حتی اگر خصمانه به حریم نازکت تجاوز شد و دستی از پس زشتی نادانی و دنائت چهارستون تنت را لرزاند هیس! فریاد نزن…آخر مرد است دیگر دست خودش نیست دلش می خواهد… حرف از دست های آلوده می زنم همان دستانی که به حکم ذهنی هرز با گستاخی حصار حجب و حیا را می درد و سوهان روانت می شود! شاید برای تو هم اتفاق افتاده باشد که روزی را برای فرار از دغدغه به غوغای خیابان ها پناه برده باشی و ناگهان و بی خبر از همه جا لمس دستی غریب در سکوت تنت طوفان به پا کرده باشد یا اینکه کلامی رکیک و دور از انتظار گلوی روانت را فشرده باشد و یا… دست اندازی های کام جویانه روایتی کهنه است که کمتر تعریف می شود و به حرمت حجب و حیا در خفای سینه ها راز می ماند اما آنچه که امروز آن را به زبان اظهار می آورد زهر قبحی است که دیگر شکسته!
یک راونشناس خانواده می گوید: این افراد گروه اقلی هستند که می توان آنان را با لحاظ کردن دو بعد روانی و اجتماعی، به عنوان گروهی هنجار شکن در جامعه که تابع فرهنگ عمومی نیستنداز سه منظر مورد بررسی قرار داد؛ نخست اینکه عدم آشنایی با حقوق خود و حقوق دیگری که می تواند به عنوان مبنای منطق رفتار قرار بگیرد، عدم تفکیک حریم های خصوصی و اجتماعی که از نظر اجتماعی قابل بحث است و نکته دیگری که وجه روانی قضیه است اختلال شخصیتی است.
دکتر هادی نجفی همچنین معتقد است تعریف سه مفهوم دیگر در بعد روانی هم ردیف با این دیدگاهها حایز اهمیت است که مهمترین آن اخلاق است. وی اظهار می کند: در بین این گروه حیا شکسته شده یا رنگ باخته است. دیگر اینکه به نظر می رسد رشد شناختی این افراد نیز دچار اشکال است به این معنا که در بسترهای خانواده و نظام آموزشی خیلی به این موضوع توجه نشده و نکته سوم بد تنظیمی هیجانی است که به نظر می رسد به ساختار روانی فرد ارتباط پیدا می کند.
این مدرس دانشگاه اظهار می کند: روان هر فرد متشکل از هیجانات، عواطف و احساسات است که اگر از ریل خودش خارج شود رفتارش بر اساس بدتنظیمی هیجانی بروز پیدا می کند که معمولا بررسی ها نشان می دهد این افراد دچار اختلال شخصیت مرزی هستند همچنین این مفهوم در افرادی که اختلال شخصیت نمایشی یااختلال شخصیت ضد اجتماعی دارند نیز هویدا می شود.
این روانشناس تاکید می کند حتی کسانی که به سمت طلاق روی آورده اند عمدتا از این سه اختلال شخصیتی برخوردارند.
وقتی این اختلالات در فرد بروز پیدا کند تنظیم هیجانی فرد نیز با مشکل مواجه می شود، چون هیجان آنی است و فرد ممکن است دست به هر کاری بزند.
نجفی می گوید: اختلالات شخصیتی، رنگ باختن اخلاق وحیا، ضعف آموزش های اجتماعی و مهارت های اجتماعی همه دست به دست هم می دهد تا فرد جسورانه و با تعریف یک رفتار غیرواقع هر چند اغلب نادانسته به هنجارشکنی مبادرت کند ضمن اینکه توجه به این موضوع نیز حایز اهمیت است که تقاضاها دم دستی شده با این وصف این مساله که ریشه روانی اجتماعی دارد باید بیشتر موشکافی شود.
به علاوه تمام این فاکتورها ؛مقوله دیگری امروزه باید مورد بحث باشد که بسیار هم در بروز چنین رفتارهایی موثر است. به اعتقاد این روانشناس اختلال جنسی موضوعی است که در زمره این عوامل باید مدنظر قرار بگیرد و قطعا کسانی که ازاختلالات شخصیتی رنج می برند ذیل آن اختلال جنسی نیز دارند.
دکتر نجفی می گوید: ضمن اینکه معتقدم راجع به ارایه آموزش های جنسی باید شدیدا در جامعه تابو شکنی شود به نظرم ضرورت دارد خانواده ها، رسانه های جمعی و سازمان های مردم نهادهم به موضوع ورود پیدا کنند چون آموختگی مدنی -تابعیت از قوانین جمعی- رفتارمی تواند کمک کننده باشد و در کنار آن توجه به بعد روانی تنظیم هیجانی که سطوح مختلف سن رشد را در برمی گیرد و آموزش های اخلاقی اگر مدنظر قرار بگیرد می تواند در پیشگیری موثر باشد.
معاونت اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی هم می گوید: این موضوع واقعیتی است، شاید در گذشته به خاطر رعایت حجب و حیا کمتر چنین اتفاقاتی رخ می داد اما امروزه با توجه به تغییر سبک زندگی ها، شیوه استفاده از فضای مجازی و متعاقبا تا حدودی نوع پوشش بانوان بیشتر شاهد بروز یک سری بی اخلاقی ها و بداخلاقی ها هستیم.
سرهنگ آمویی اظهار می کند: در این رابطه باید حوزه فرهنگی و آموزشی مورد دقت قرار بگیرد و به نظر می رسد لازم است برخی از دستگاهها در حیطه آموزش ورود پیدا کنند.
وی تصریح می کند: نیروی انتظامی نیز در صورتی که شاهد بروز چنین رفتارهایی در معابر عمومی باشد قطعا با فرد خاطی برخورد خواهند کرد.
همچنین همشهریانی که مورد آزار و اذیت قرار می گیرند و فرد برایشان قابل شناسایی است می توانند به مراجع قضایی مراجعه کنند همکاران ما قطعا در حوزه امنیت اخلاقی به موضوع رسیدگی می کنند و افراد خاطی به مراجع قضایی ارجاع می شوند هر چند اغلب به زعم اینکه پلیس رسیدگی نمی کند مراجعه نمی کنند اما بررسی چنین مواردی جزو وظایف پلیس پیش بینی شده است.
سرهنگ آمویی می گوید: در حوزه پلیس امنیت اخلاقی واحدی به نام مشاوره آرامش راه اندازی شده که جهت ریشه یابی چنین رفتارهایی با این افراد مشاوره می کند طبق بررسی ها اغلب این رفتارها به دلیل ضعف فرهنگی -در نحوه برخورد با جنس مخالف- یا تحت گروه هم سالان در گروه های سنی نوجوان و جوان بروز پیدا می کند و مبادرت به چنین عملی در سنین بالاتر در حوزه بیماری های رفتاری است که باید افراد تحت درمان قرار بگیرند.
توصیه ما به نوجوانان و جوانان این است که حریم افراد را رعایت کنند و بانوان به نحوه پوشش خود بیشتر توجه کنند.
به گفته دکتر نجفی رشد نایافتگی در سنین کمتر از ۹ سال بسترساز بروز اختلالات شخصیتی است و این یعنی اینان که سوهان روان می شوند محصول بی توجهی تربیتی والدین هستند!
آنان همان کودکان دیروزند که در سایه بی دقتی پدران و مادران امروز چنین به بار نشسته اند و فردا همچنین به بار می‌آورند.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=3670

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.