• امروز : پنج شنبه - ۹ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 28 March - 2024
1
در اولين نشست مجمع سلامت استان کرمانشاه مطرح شد؛

بايد نقش اول سلامت را به مردم سپرد

  • کد خبر : 2881
  • 05 اردیبهشت 1397 - 6:50

نگار حسيني – گروه سلامت اولين نشست مجمع سلامت استان کرمانشاه به منظور بحث و تبادل نظر پيرامون وضعيت سلامت استان و بررسي راهکارهاي موثر در ارتقاي سطح سلامت برگزار شد. سهم سلامت هر ايراني ماهيانه ۲۳ هزارتومان است به گفته رييس دانشگاه علوم پزشکي استان کرمانشاه براي سلامت هر ايراني در ماه ۲۳ هزار […]

نگار حسيني – گروه سلامت
اولين نشست مجمع سلامت استان کرمانشاه به منظور بحث و تبادل نظر پيرامون وضعيت سلامت استان و بررسي راهکارهاي موثر در ارتقاي سطح سلامت برگزار شد.
سهم سلامت هر ايراني ماهيانه ۲۳ هزارتومان است
به گفته رييس دانشگاه علوم پزشکي استان کرمانشاه براي سلامت هر ايراني در ماه ۲۳ هزار تومان و در مجموع ۱۸۴۰ ميليارد تومان هزينه مي شود.
دکتر محمودرضا مرادي گفت: اگر سيستم بهداشت و درمان با تمام توان هم تلاش کند فقط مي تواند ۲۵ درصد وضعيت سلامت کشور را ارتقا دهد، ۵۰ درصد از رقم صد در صد سهم مسايل اقتصادي، ۱۵ درصد سهم عوامل ژنتيکي و ۱۰ درصد مابقي سهم عوامل محيطي است.
مرادي افزود: بر اين اساس مهمترين راهکار در ارتقاي سلامت فراهم سازي زمينه براي مشارکت خود مردم با افزايش آگاهي در اين حوزه است.
وي اظهار داشت: در گذشته بيماري هاي واگير عامل اصلي مرگ ومير بود اما اکنون با توجه به تغيير سبک زندگي شايع ترين علل مرگ و مير: بيماري هاي قلبي عروقي، مغزي عروقي، تصادفات و سرطان ها شناخته مي شوند که البته بخش زيادي از اين بيماري ها با تغيير در سبک زندگي، کنترل تغذيه، نظارت بر محصولات غذايي و ترک دخانيات قابل پيشگيري است.
وي به مرگ و مير ناشي از سوانح رانندگي اشاره کرد و اظهار داشت: سالانه ۱۵ تا ۲۷ هزار نفر که عمدتا جوان هستند در تصادفات جان خود را از دست مي دهند و ۳۰۰ هزار نفر هم معلول مي شوند که همين پديده علاوه بر هزينه هاي اجتماعي به لحاظ مالي هزينه هاي زيادي را متوجه دولت و بيمه ها مي کند لذا با بهبود کيفيت خودروهاي توليدي، ارتقاي کيفيت جاده ها و افزايش فرهنگ رانندگي مي توان از آمار مرگ و مير ناشي از تصادف و آسيب هاي اين گونه سوانح کم کرد.
آموزش به مردم زلزله زده اولويت دارد
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار اذعان کرد: زماني مي توان انتظار تحقق سلامت پايدار را داشت که با مشارکت خود مردم بتوان نرخ سلامت را افزايش و هزينه درمان را کاهش داد.
محمد ابراهيم الهي تبار ضمن تاکيد بر لزوم تدوين سند جامع سلامت براي استان گفت: هر چقدر سلامت مردم ارتقا يابد ورودي به حوزه درمان کمتر مي شود و اين تاثير به سزايي در وضعيت اقتصادي کشور و افزايش نشاط عمومي جامعه خواهد داشت.
وي ضمن ابراز رضايت از وضعيت خدمات رساني در حوزه بهداشت و درمان به مردم مناطق زلزله زده تصريح کرد: در زمينه ارتقاي آگاهي، آموزش به زلزله زدگان بايد در اولويت قرار گيرد.
کانون هاي سلامت برپا مي شوند
معاون اجتماعي دانشگاه علوم پزشکي استان کرمانشاه گفت: ارتقاي سلامت بدون توزيع عادلانه در بين جمعيت امکان پذير نخواهد بود، اگرچه در اين زمينه پيشرفت‌هاي خوبي را شاهد بوده ايم اما هنوز هم در برخي مناطق محروم با مشکلاتي مواجه هستيم.
وي يادآورشد: سلامت حق عموم مردم و نياز اساسي تمام انسان هاست لذا امروزه ميزان توسعه يافتگي هر اجتماع نيز بر مبناي کيفيت سلامت مردم، ميزان توزيع عادلانه سلامت در ميان طيف هاي مختلف اجتماعي و ميزان محافظت از افراد معذور در مقابل عوامل آسيب رسان و سلامت اجتماع قضاوت مي شود.
دکتر فيض اله منصوري نگرش همه جانبه به وضعيت سلامت را امري ضروري دانست و اظهار داشت: براي رسيدن به چنين نگرشي به عزم ملي، همکاري هاي بين بخشي و جلب مشارکت مردمي نياز است.
وي افزود: فرهنگ سازي و اطلاع رساني، مديريت اثر بخش و حمايت سياسي به عنوان سه رکن اساسي مثلث اصلاح نظام سلامت نقش تعيين کننده اي در پيشبرد اهداف سلامت دارند.
منصوري گفت: معاونت اجتماعي وزارت بهداشت در راستاي جلب مشارکت حداکثري مردم و تقويت پذيرش مسئوليت اجتماعي براي ارتقاي سطح سلامت با الگوبرداري از پروژه هاي ملي و بين المللي و به استناد سياست هاي کلي سلامت ابلاغي مقام معظم رهبري اقدام به طراحي و اجراي پروژه کانون هاي اجتماعي سلامت محور نموده است که اين طرح در سطوح استان، شهرستان، روستا و محله قابل اجراست.
سلامت استان لحظه اي رصد مي شود
رييس مرکز تحقيقات SHD و مجري برنامه جامع سلامت استان کرمانشاه اظهار داشت: سبک زندگي در استان کرمانشاه تاثير چشمگيري در ايجاد اختلاف آماري در برخي از شاخص هاي سلامتي در استان با کشور داشته که همين تفاوت بيانگر وجود خلاء هايي در حوزه سلامت است.
دکتر علي الماسي گفت: با توجه به آمارها در شاخص هايي نظير چاقي، خودکشي موفق، استفاده از شير مادر، عدم نشاط اجتماعي، خشونت و… از نظر کيفيت سلامت وضعيت مطلوبي نداريم.
وي با اشاره به اينکه مهمترين رکن در پيشبرد اهداف طرح سند جامع سلامت جلب مشارکت همگاني است گفت:اگر خود مردم در جهت ارتقاي دانش شان براي ارتقاي سطح سلامت تلاش نکنند حل اين مشکل آسان نخواهد بود.
دکتر علي الماسي با اشاره به چارچوب سند جامع سلامت اظهار داشت: اين سند بر مبناي تعهد اخلاقي، الزامات قانوني و رعايت ملاحظات اقتصادي براي داشتن جامعه اي سالم و نسلي ايده آل بر چهار محور سلامت جسمي، رواني، اجتماعي و معنوي با تعيين ۱۴۰ شاخص سلامت طراحي شده است.
دکتر الماسي خاطر نشان کرد: سند جامع سلامت مقطعي نيست و براي تحقق اهداف سلامت محور وضعيت سلامت استان را لحظه اي رصد خواهيم کرد.
رويکرد سلامت در همه سياست ها گزينه مناسبي است
مدير مولفه هاي اجتماعي موثر بر سلامت وزارت گفت: براي اجتماعي شدن بايد سه مفهوم سلامت، مشارکت و مسئوليت پذيري را باور کنيم، اگر هر شخصي مسئوليت خود را به نحو احسن ايفا کند، رسيدن به اهداف سلامت محور و ارتقاي سطح سلامت تا نقطه مطلوب و استاندارد دور از دسترس نخواهد بود.
دکتز محمد مهدي گلمکاني با اشاره به اينکه بايد به مشارکت ايمان داشته باشيم اظهار داشت: امروزه بيشترين چالش ها در مورد مشکلاتي مانند خشونت، اعتياد و…است که ريشه در عوامل اجتماعي، اقتصادي و محيطي دارد در نتيجه براي اينکه بتوانيم ماموريت خود را به خوبي انجام بدهيم و سطح سلامت را ارتقا دهيم بايد به سمت جامعه و مردم حرکت کنيم و با کار مشارکت سلامت بيشتري را براي مردم فراهم کنيم.
دکتر گلمکاني مسوليت پذيري را ضلع اصلي در اجتماعي شدن سلامت دانست و گفت: منيت طلبي، خودمحوري و بي تفاوتي تله هايي است که علاوه بر تهديد کيفيت سلامت اجتماعي خود فرد را نيز به مخاطره مي اندازد. بنابراين در راستاي ارتقاي سلامت اجتماعي مي بايست به تقويت احساس مسئوليت توجه داشت و بي تفاوتي را تبديل به مسئوليت پذيري کرد.
وي همچنين يادآور شد: يکي از مهمترين عواملي که در زمينه سلامت مطرح است نابرابري و بي عدالتي با توجه به طبقات مختلف اجتماعي است در حالي که رويکردي که مي تواند در تامين سلامت و ارتقاي آن کمک کند عمل بر مبناي عدالت است به همين جهت ارتقاي سلامت با رويکرد سلامت در همه سياست ها مي‌تواند گزينه مناسبي باشد.
گلمکاني تاکيد کرد: مهمترين انتظار ما اين است که صداي مردم از طريق اين مجامع به گوش ما برسد.
بايد نگرش مان را تغيير دهيم
يک عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي تهران معتقد است سيماي سلامت تغيير کرده وبايد کاري کرد به گفته وي سلامت يک پديده مهم اجتماعي است که آموزش سبک زندگي سالم در ارتقاي آن موثر است و در اين راستا به تغيير رويکرد در بحث سلامت نياز است.
دکتر نسترن کشاورز محمدي اظهار داشت: در حال حاضر مهمترين مساله در حوزه سلامت نه بيماري هاي عفوني بلکه بيماري هاي مزمني چون سرطان، قلبي و عروقي، بيماري هاي جنسي و… و کاهش سن ابتلا است و بنا بر اين تعريف؛ که سلامت را احساس خوب بودن جسمي، رواني، معنوي و نه فقدان بيماري تبيين مي‌کند ضرورت دارد که نگاهمان را به بعد سلامت تغيير دهيم.
دکتر محمدي گفت: معرفي کيفيت روابط اجتماعي در شمار عوامل موثر بر سطح سلامت و تنهايي به عنوان عاملي که بيشتر از چاقي و سيگار کشنده است اهميت تغيير نگرش در حوزه سلامت را مبرهن مي کند.
وي تبعيض، بي عدالتي، ظلم و نااميدي را از عوامل تهديد کننده سلامت عنوان و تاکيد کرد که جور ديگر بايد ديد.
اين نشست منتج به اين شد که توجه به وضعيت سلامت امري مبرهن و تلاش براي ارتقاي سطح سلامتي تکليفي همگاني و غيرقابل گريز است که موضوع جلب مشارکت مردمي بايد در راس برنامه آن قرار بگيرد.
در پايان اين نشست بيانيه مجمع سلامت قرائت شد.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=2881

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.