• امروز : جمعه - ۱۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 29 March - 2024
3
مدير علمي طرح محب سازمان بهزيستي:

زلزله دومي به نام زلزله رواني در راه خواهد بود

  • کد خبر : 2215
  • 22 آذر 1396 - 8:38

پريسا عباسي – گروه جامعه در بدو وقوع زلزله در استان کرمانشاه و مخصوصا منطقه سرپل ذهاب و ثلاث باباجاني که بصورت جدي آسيب ديدند سازمان بهزيستي با طرحي به نام محب با هدف انجام حمايت هاي رواني و اجتماعي وارد عمل شد. مدير علمي طرح محب سازمان بهزيستي در گفتگويي با خبرنگار ميلکان در […]

پريسا عباسي – گروه جامعه
در بدو وقوع زلزله در استان کرمانشاه و مخصوصا منطقه سرپل ذهاب و ثلاث باباجاني که بصورت جدي آسيب ديدند سازمان بهزيستي با طرحي به نام محب با هدف انجام حمايت هاي رواني و اجتماعي وارد عمل شد.
مدير علمي طرح محب سازمان بهزيستي در گفتگويي با خبرنگار ميلکان در توضيحاتي بيشتر پيرامون اين طرح گفت: زلزله حتي در ستادهاي مديريتي بحران نيز به نوعي شوک بوجود آورد که اين امر باعث ايجاد آسيب ديدگي بيشتر شد.
مجيد درويشي افزود: با توجه به توان و ظرفيت ما به لحاظ علمي، سازمان بهزيستي در حوزه روانشناسي و مشاوره توانست ۱۰۰ نفر از روانشناسان و مشاورين عضو هيئت علمي دانشگاه ، همچنين دانش آموختگان مقاطع کارشناسي تا ارشد و‌دکتراي تخصصي را ‌براساس نوع توانايي و قابليتي که اين افراد دارند را شناسايي و آماده شرکت در طرح محب کرديم .
وي با بيان اينکه مناطق زلزله زده را به ۱۲منطقه تقسيم کرده و براي هرمنطقه ۱ مدير اجرايي و يک مدير علمي قرار داده‌ايم تصريح کرد: طبيعي است که بعد از هرزلزله و آسيب در منطقه زلزله دومي به نام زلزله رواني در راه خواهد بود که ما روانشناسان اين زلزله رواني را تحت عنوان اختلال استرس مي ناميم.
وي گفت: ۳تا ۴۵ نفر روز ابتداي بحران در مرحله اختلال حاد هستيم که اين افراد مشکلاتي مانند اختلال در خواب، اختلال انطباق پذيري، عدم سازگاري با محيط، عصبي بودن، ناآرامي و احساس پريشاني و سردرگمي ودر بعضي موارد احساس گناه، بهت و عدم پذيرش مخصوصا کساني که در بطن حادثه قرار داشته اند وازدست دادن عزيزانشان را نظاره گر بوده اند را دارند.
اين دکتراي تخصصي روانشناسي تصريح کرد: تجربيات باليني نشان مي دهد که مطالعات روانشناسي اگر به صورت علمي و اصولي صورت نگيرد ۲۰تا ۲۵هزارنفري که داراي اختلال استرس هستند را نمي توان کنترل کرد.
درويشي بيان داشت:تمام تلاش تيم محب و تيم روانشناسي اين است که ميزان استرس را به حداقل برسانيم. که اين کار در ابتدا بايد با همدلي و همدردي ضمن غربالگري انجام گيرد.در مناطق زلزله زده با طراحي پرسشنامه‌هاي استاندارد علايم رواني و اجتماعي افراد پس از حادثه مورد سنجش قرار مي گيرد که با توجه به رتبه بندي آن افراد را از لحاظ سالم يا بيمار بودن مشخص مي کنيم وافراد بيمار را تحت معالجه قرار ميدهيم. اين افراد در ?۳جلسه به فاصله۲روز مورد معالجه قرار ميگيرند و هيجانات ،ترس ها، خاطرات و مشکلات اين افراد مورد بررسي قرار ميگيرد و اگر کسي علايم حادتري داشته باشد وارد مرحله ي بالاتري از معالجه قرار ميگيرد.
او در رابطه با تاثيرات زلزله بر کودکان گفت: بچه ها نيز از بزرگسالان جدا نيستند و آسيب پذيري آنها در مقابل اين نوع استرس ناگهاني بيشتر است و علايمي از جمله شب ادراري، ناخن جويدن، اختلال در خواب و اشتها و گاهي ناگويي و عصبانيت و ناآرامي است که در کودکان وجود دارد که تيم روانشناسي کودکان ما اين بچه ها را با اسباب بازيها و روش هاي گوناگون مداوا ميکند و به سخن وا ميدارد.
مدير علمي طرح محب اولين چيزي که در کودکان بايد مورد ارزيابي قرار گيرد را احساسات وعواطف کودکان دانست و افزود: سازمان بهزيستي با وجود محدوديت هايي که به لحاظ مالي دارد توانسته با بهره گيري از روانشناسان رشد و درخشش چشمگيري دراين زمينه داشته باشد.
وي خاطر نشان کرد: باکمک هاي فراوان مردمي بار ديگر ايرانيان نشان دادند که انسانيت هنوز زنده است. مهم ترين مسئله کانکس ها هستند که سيستم اجرايي دولت آنگونه که بايد هنوز کانکس ها را بدست زلزله زدگان نرسانده از خيرين تقاضا ميکنم در اين امر کمک و همياري داشته باشيد.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=2215

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.