• امروز : پنج شنبه - ۹ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 28 March - 2024
3
یک مسئول در معاونت غذا و داروی استان کرمانشاه:

 اصلاح الگوی مصرف غذا ۹۰ درصد بیماری های قلبی را کاهش می دهد

  • کد خبر : 142
  • 18 مهر 1395 - 13:50

سرویس اجتماعی – به گزارش خبرنگار میلکان، شهریار مستوفی مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی استان کرمانشاه در نشست خبری با اشاره به اینکه هر ساله ۱۶ اکتبر از سوی فائو به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری شده است، افزود: شعار امسال روز جهانی غذا ” آب و هوا […]

سرویس اجتماعی – به گزارش خبرنگار میلکان، شهریار مستوفی مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی استان کرمانشاه در نشست خبری با اشاره به اینکه هر ساله ۱۶ اکتبر از سوی فائو به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری شده است، افزود: شعار امسال روز جهانی غذا ” آب و هوا درحال تغییر است، کشاورزی هم باید تغییر کند” است که در ایران این روز را ” اصلاح الگوی مصرف در جهت ارتقای جامعه” نامگذاری کرده اند.
وی ضمن تشریح برنامه های هفته غذا در استان ادامه داد: برگزاری نمایشگاه توانمندی های استان در زمینه محصولات و کالاهای سلامت محور از ۲۴ لغایت ۲۶ مهر ماه با حضور صنایع تولیدی استان و ادارات و دستگاه هایی که در تولید غذا نقش دارند در قالب ۵۶ غرفه در محل نمایشگاه های بین المللی کرمانشاه و همزمان در شهرستان های استان از مهمترین برنامه های این هفته در کرمانشاه خواهد بود.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی استان کرمانشاه از برگزاری صبحانه سالم در استانداری کرمانشاه با حضور استاندار و معاونین وی و برگزاری برنامه های آموزشی در مدارس و ادارات مرتبط با حوزه غذا خبر داد و تصریح داشت: متاسفانه الگوی غذایی مناسبی در کشور وجود ندارد بطوریکه ۷۶ درصد از بیماریهای غیرواگیر در کشور با نوع تغذیه ارتباط دارند که شایع ترین این بیماری ها، بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها و دیابت است.
وی با ارائه آمارهایی از بالا بودن مصرف قند، چربی و نمک در کشور و استان انتقاد کرد و اظهار داشت: میزان متوسط مصرف سرانه قند در دنیا ۴۵ و کشور ۶۶ گرم، میزان متوسط مصرف سرانه نمک در دنیا ۵ و در کشور ۱۲/۵ گرم، میزان متوسط مصرف سرانه چربی در دنیا ۱۵، در کشور ۵۰ و در کرمانشاه ۶۷ گرم است.
مستوفی بر لزوم فرهنگ سازی و آگاه ساختن مردم از مخاطرات چربیها، نمک و قند تاکید کرد و گفت: براساس چشم انداز برنامه ششم توسعه کشور میزان مصرف نمک در کشور باید ۳۰ درصد کاهش یابد و میزان اسیدهای چرب ترانس را در حوزه صنایع غذایی به ۳ درصد تقلیل دهیم که برای رسیدن به این مهم نیازمند مشارکت مردم و همه دستگاه های مرتبط هستیم.
وی خاطر نشان ساخت: ما با اصلاح الگوی مصرف خود می توانیم ۹۰ درصد از بیماری های قلبی و ۸۰ درصد از دیابت را کم کنیم.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی استان کرمانشاه به معدوم سازی ۵ میلیون و ۵۴۶ هزار و ۲۹۰ نخ سیگار در طی سال گذسته در استان کرمانشاه اشاره کرد و یادآورشد: توقیف و امحای ۶۳۷ تن مواد غذایی و ۴ هزار و ۹۵ قلم کالا در ۶ ماهه اول سالجاری از دیگر فعالیت های این معاونت بوده است.
وی از نظارت بر ۱۸۷ واحد تولید محصولات سلامت محور استان خبرداد و گفت: از ابتدای سالجاری ۳۸۹ مورد نمونه برداری از محصولات پرمصرف مردم صورت گرفته و موارد عدم انطباق نیز به مراجع قضایی معرفی شده اند.
به گفته این مسئول هم اکنون ۱۵ محصول پر مصرف کشاورزی از نظر نیترات، فلزات و باقی مانده سموم در استان آزمایش می شوند که متاسفانه محصولات کشاورزی استان وضعیت مناسبی از این نظر ندارند و باید چاره اندیشی شود.
مستوفی در پایان از افزایش آزمایشات محصولات کشاورزی از ۱۵ به ۱۹ محصول در سالجاری خبرداد.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=142

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.